När vi för andra året i rad misslyckades med att genomföra årsmötesmiddagen på Residenset, beslöt styrelsen att genomföra en lite festligare höstmiddag på tid som skulle passa Landshövdingen. Efter en dialog med denne fastställdes den 31 oktober för denna höstmiddag.

Att genomföra middagen i Residensets vackra och anrika lokaler innebar att vi höjde nivån på det vi skulle äta och dricka till White Guide-nivå, genom att anlita restaurang Hävvi från Glen.

52 platser fanns att tillgå, då Landshövdingen med sambo var våra gäster.

47 av föreningens medlemmar hade hörsammat inbjudan och betalat in en i sammanhanget rejält subventionerad kuvertavgift.

Inbjudan var satt till kl 1830, men redan strax efter kl 18 kom de första gästerna, bland andra ordföranden för att kolla av med köket att alla förberedelser var under kontroll.

Landshövdingen, som ju dels var föreningens gäst men också värd på stället fanns på plats och hälsade gästerna välkomna efter hand de anlände.

Landshövdingen hälsar vår ordförande
välkommen under en av A4:s kristallkronor.

valkommen

Gästerna samlades i salongerna där det bjöds på utmärkt Cremant-vin från Jura i Frankrike och ett påtagligt mingel utbröt.

Så småningom knackade landshövdingen i glaset och berättade lite om länets och Residensets historia. Lite uppseendeväckande var att när Östersund blev Residensstad bodde bara 200 personer i staden. Det första Residenset var en ganska enkel träbyggnad, men på 1860-talet byggdes nuvarande pampiga stenbyggnad, som ju är Östersunds äldsta stenhus. Det byggdes ut till nuvarande storlek med flyglar på 1930-talet, och festvåningen hålls verkligen i fint skick. Mycket vacker konst från Nationalmuseum klär väggarna, och sedan några år bidrar A4:s fyra pampiga kristallkronor att ytterligare ge stil åt denna festvåning.

Efter avslutat mingel förflyttade vi oss in i matsalen med 8 vackert dukade bord.

På varje plats låg ett menykort, som fick det att vattnas i munnen.

 MATSEDEL

 

 

 

 

 

 

 

 

Inför varje rätt kom Elaine från Hävvi in och beskrev hur hon lagat till den, och ordföranden, som ju är en erfaren Munskänk, beskrev hur respektive vin valts ut.

IMG 2942


De flesta var nog överens om att samtliga rätter var av högsta klass, 
men att ändå varmrätten stack ut extra. 
Maken till mört kött hade inte många upplevt. Stämningen var hög vid alla bord och upplevelsen att få njuta av riktigt god mat och vin i en sådan miljö gav minnen av goda stunder på mässen i svunnen tid.

Efter avslutad middag gavs en varm applåd till Elaine och vi anslöt åter ut i salongerna för att avsluta kvällen med kaffe.

Ordföranden passade på att än en gång tacka Landshövdingen för vår möjlighet att genomföra denna fest på Residenset.

Text och bild: Sten Bredberg förutom fotot där han själv är med vilken tagits av websupporten

Go to top