Onsdagen den 7 november besökte jag Stockholmsbatteriet och dess ”Höstmönstring” så som KfNas representant!

Samlingen och mötet skedde i Militärsällskapets nya lokaler på plan 1, Valhallavägen 104. Ordförande Öv Lars Lagrell hälsade alla hjärtligt välkomna vid ankomsten och meddelade att det innan middagen skulle avhållas årsmöte i styrelserummet.

Årsmötet fortlöpte rutinmässigt och effektiv och när alla punkter hade avklarats påtalade Lars Lagrell att mötet nu var avslutat och att mingel skulle företas tills det blev signal för att bege sig till middagsbordet!

Gåsmiddag stod på menyn.

Det startades med förrätt som var svartsoppa. Sedan följdes detta upp med varmrätten, som var ”Gås i krås”.

gåsmiddag

 

Avslutningsvis kom efterrätten som bestod utav ”äppelkaka med vaniljsås”.35 stycken deltagare var närvarande i denna trivsamma aktivitet där det under måltiden hölls en del tal.

 Klas Nordlind höll under middagen tal som avhandlade vår kamratresa till Trondheim. Som KfNas representant ankom det sedan på mig att tacka för måltiden och dessutom nordlindhålla ett tal som berörde något om KfNas verksamhet för det gågna året samt vad som är på agendan i verksamhetsplanen för 2019. Jag redogjorde också kortfattat för läget över Grytans skjutfält som idag står orört, där jag beskrev hur snabbt naturen tar tillbaka det som man tidigare har byggt upp så som vägnätet på fältet. Idag är det snart svårt att köra bil på vissa vägar på skjutfältet.

 

Läs den exposé Staffan Wredling höll över 55 års deltagande i Stockholm Batteri

 

Efter middagen och talen, fortsatte de allra flesta med mingel i baren.

mingel

 

 

 

 

 

 

 

 

Jag vill framföra mitt Tack till Lars Lagrell med hustru som genomförde denna fantastiska tillställning!

lagrell

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ser fram emot att åter igen besöka Stockholmsbatteriet!

/Vid pennan! Leif Haglund

Go to top