2021-06 Städdag


Städdag i Talldungen juni 2021

Även i år flyttades städdagen fram till juni för att kunna genomföras i bättre väder. Det var ett lyckat drag och ett 30-tal arbetsglada medlemmar hade samlats för att snygga till vår ”park” och inte minst träffas och språkas vid.

Allt kunde genomföras på ett coronasäkert sätt och mycket skräp kördes än en gång till återvinningen i Odenskog.

Ett högtidligt moment genomfördes denna gången då våra prydnadskanoner framför Kommendantshuset skulle återfå sina hjul, som varit i Lillsjöhögen och fått en mästerlig restaurering. Detta hade genomförts av Göran Nilsson och hans snickarkumpaner. De hade tidigare visat sin kunskap genom den vackra stavkyrkan, som uppförts i Lillsjöhögen för ett antal år sedan. Att hjulen blev så väl restaurerade kan nog bero på att Göran nämnde att de hade tyckt uppdraget var både spännande och roligt.


Till vår hjälp denna gång hade vi även Åke Söderqvist (son till Stig), som stod för professionell kunskap, när det gällde att återmontera hjulen (inkl vitsmörja).

Han har också stått för övrig restaurering av kanonerna.

En trevlig dag som avslutades med att vår kvartermästare, Sören Blomberg bjöd på gulaschsoppa med tillbehör.

Vi hann med ett informellt styrelsemöte också som fastställde att årsmötet planeras att genomföras enligt plan den 28 september.