S:t Barbara 2021


För 24:de gången sedan regementets nedläggning samlades medlemmarna för att fira årets Sankta Barbara. I år hade 70 förväntansfulla artillerister dykt upp, där en stack ut. Mats Klintäng hade tagit bilen från Halmstad för att återförenas med kamraterna och det blev ett glatt återseende.

Sedan några år genomförs festligheterna på Spiltas krog, som passar utmärkt på många sätt. Vi samlas i den nyrenoverade spelhallen för glögg och pepparkakor och allmänt surr. För första gången hölls talet till Santa Barbara inomhus vilket uppskattades av alla. Dels hördes det bättre och dessutom varmt och skönt. Det Föreningens förtjänsttecken, som skulle delats ut vid årsmötet, delades nu ut vid detta tillfälle i stället. Mottagare var L G Jönsson för hans stora engagemang för utställningarna på Teknikland.

Avslutningsvis samlades vi utanför grindarna för att avnjuta Santa Barbara salut. Detta är numera en visuell upplevelse utan störande buller.

Efter detta behövdes ingen särskild uppmaning till gästerna att omgående inträda i restaurangen, där Spiltas duktiga personal åstadkommit samma läckra julbord som tidigare år. Allt flöt på bra, och respekten för den alltjämt pågående pandemin avhöll deltagarna från onödiga kramar eller handslag. Vi hoppas att vi alla medverkade till att inte sprida någon smitta denna fina kväll