21 Höstmönstring


Onsdagen den 10 november besökte jag och Vivianne Stockholms batteri och dess ”Höstmönstring” så som KfNas representanter!

Samlingen och mötet skedde i Militärsällskapets nya lokaler på plan 1, Valhallavägen 104. Ordförande Öv Lars Lagrell hälsade alla hjärtligt välkomna vid ankomsten och meddelade att det innan middagen skulle avhållas årsmöte x 2 i styrelserummet.

Årsmötet, fortlöpte rutinmässigt och effektiv och när alla punkter hade avklarats påtalade Lars Lagrell att mötet nu var avslutat och att mingel skulle företas tills det blev signal för att bege sig till middagsbordet där jag hade Monica Lagrell till bords och Vivianne hade Lars Lagrell till bords.

Gåsmiddag stod på menyn.

Det startades med förrätt i form av svartsoppa.Detta följdes upp med varmrätten, som var ”Gås i krås” som egentligen var kalkon då åtkomsten till gås är i det närmsta obefintlig.

Avslutningsvis kom efterrätten som bestod utav ”äppelkaka med vaniljsås”. Drygt 30 stycken deltagare var närvarande i denna trivsamma aktivitet där det under måltiden hölls en del tal.

Som KfNas representant ankom det mig att tacka för måltiden och dessutom hålla ett tal som berörde något om KfNas verksamhet för det gågna året samt vad som är på agendan i verksamhetsplanen för 2022. Jag redogjorde också kortfattat för läget över Grytans skjutfält som idag är sålt till FortV, och något om de planer som tycks finnas att bygga nya lokaler. Klart är sannolikt att Grytan blir övningsfält åt I21/Fältjägarbataljonen.

Avslutade med att tacka för maten och att göra lite reklam för VC Skidskytte.

//Tomas Lund